full screen background image

Cozonac de post

Cozonac de post pufos , aromat si gustos!

Cozonac de post

Timp preparare:

3 ore

Portii:

2 cozonaci

Ingrediente:

Aluat 500 ml apa calduta, 12 linguri zahar, 1/4 lingurita sare, coaja rasa de la o lamaie, 2 pliculete zahar vanillat, 35 gr drojdie proaspata, 950 gr faina alba superioara,100 ml ulei.Umplutura 200 gr nuca macinata, 30 gr stafide, 100 gr rahat de fructe, 2 linguri cacao, 3 linguri sirop cu rom, 1 lingurita esenta rom.Decor sirop cu rom


Instructiuni preparare

(Dimensiuni tava- lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm)

Intr-un bol mai mare se adauga:  apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.

Se adauga treptat faina si  amestecam pana obtinem  un aluat potrivit ca si consistenta.

Adaugam uleiul si framantam pana se incorporeaza.

Aluatul obtinut se pune  la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.

aluat de post

Se pune pe masa de lucru , se framanta 1 min apoi se pune din nou la dospit, pentru inca 30 min.

aluat cozonac de post

Umplutura: nuca macinata se amesteca cu esenta de rom, sirop , cacao si stafide.

Punem aluatul pe masa de lucru unsa  cu ulei si il impartim in doua bucati egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde   intr-o foaie  dreptunghiulara , se presara umplutura , rahat de fructe taiat cubulete si rulam strans.

cozonac de post foto

Ruloul format se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

cozonac de casaCozonacul de post se lasa la dospit inca 30 min apoi se coace  in cuptorul preincalzit la 180C, pentru cca 30-35 min.

cozonac de casa foto

Cand este gata se glazureaza cu sirop  si se mai tine 1 min in cuptor.

Scoatem cozonacul de post din forma si il asezam pe un gratar. Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

cozonac de post pas cu pas

Pofta Buna!

 

 

Salvează

Cozonac de post
(14 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
amandine (1)
Amandine

Vedeta incontestabila din cofetariile de acum 30 de ani din Romania, in prezent amandina este uitata de cei mai tineri....

Închide