full screen background image

Covrigi dulci

Covrigi dulci, nelipsiti in sezonul de iarna alaturi de o cana cu lapte si miere!

Covrigi dulci

Timp preparare:

1 ora si 40 min.

Portii:

12 bucati

Ingrediente:

Aluat - 240 ml lapte, 120 gr zahar, 12 gr drojdie uscata , 2 oua, 60 gr unt gras, 1 lingurita extras vanilie, 1 praf sare, 550 gr faina pentru cozonac, putin ulei pentru intins aluatul.Decor - 1 galbenus, 2 linguri lapte , seminte de susan crud.

Instructiuni preparare

Intr-un vas amestecam 100 ml lapte caldut cu drojdia.

Adaugam 80 gr faina , amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

covrigi-dulci-1

Presaram compozitia cu 20 gr faina si se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Separat, amestecam ouale cu zaharul, restul de lapte, praful de sare si extractul de vanilie.

covrigi-dulci-2

Adaugam peste compozitia cu drojdie  si amestecam bine.

covrigi-dulci-3

Adaugam treptat  400 gr faina , amestecam si  framantam pana se incorporeaza complet.

covrigi-dulci-4

Adaugam untul topit si framantam pana se incorporeaza.

Adaugam restul de faina (50 gr) si continuam framantarea pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

covrigi-dulci-5

Acoperim vasul (cu aluat ) cu un servet sau folie alimentara si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

covrigi-dulci-6

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doisprezece bucati de dimensiuni egale.

covrigi-dulci-7

Pe blatul uns cu putin ulei se ruleaza fiecare parte de aluat, intr-un snur de grosime potrivita si lungime cca 35 cm.

covrigi-dulci-8

Petrecem capetele snurului ,  stangul spre dreapta si dreptul spre stanga.

covrigi-dulci-9

Continuam sa rasucim fiecare capat  in jurul cercului format.

covrigi-dulci-10

La final, unim capetele in partea de dedesupt, astfel incat in timpul coacerii  sa nu se desprinda.

Asezam covrigii intr-o  tava  tapetata cu hartie de copt si ii lasam la crescut cca 35 minute.

covrigi-dulci-11

Se ung cu galbenus amestecat cu lapte si presaram seminte de susan crud.

covrigi-dulci-14

Covrigii se coc in cuptorul preincalzit la 180 C pentru maxim 20 minute.

covrigi-dulci-12Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Covrigi dulci
(103 voturi)

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Pariziene cu mere

Miez pufos cu mere parfumate si scortisoara , o reteta rapida si ieftina ! Putem inlocui umplutura de mere cu...

Închide