full screen background image

Cornuri cu mere

Desert de post cu mere, pufos si delicios!

Cornuri cu mere

Timp preparare:

80 min

Portii:

16 buc.

Ingrediente:

Aluat - 500 gr faina alba tip 480, 80 gr zahar, 50 ml ulei, 200 ml apa minerala - calduta, 1 plic drojdie uscata (10 gr), 1 praf de sare, 2 pliculete zahar vanilatUmplutura - 6 mere, 6 linguri de zahar, 1 lingura gris, 50 gr margarina, 2 plicuri zahar vanilat, 1/2 lingurita de scortisoaraDecor - 30 ml sirop


Instructiuni preparare

Apa calduta impreuna cu zaharul si drojdia se amesteca 1 min. Adaugam uleiul, vanilia, jumatate din cantitatea de faina si amestecam. Se adauga praful de sare, restul de faina si framantam pana obtinem un aluat vartos. Aluatul se pune intr-un vas, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Separat se formeaza umplutura – merele rase se pun intr-o cratita impreuna cu zahar si margarina. Se lasa sa fiarba cca 5 min, se adauga grisul, scortisoara si vanilia. Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.

cornuri cu mere

Aluatul dospit se imparte in 16 bucati iar fiecare bucata de aluat se intinde sub forma unui triunghi, se adauga 1 lingura de umplutura si se ruleaza strans.

Cornurile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit, cca 25 min.

Cornurile se coc la o temperatura de 180 C, pana devin aurii. Cand sunt gata se ung cu sirop si se introduc din nou la copt pentru 5 min.

Se servesc ca desert intr-o zi de post 🙂

Cornuri cu mere
(19 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
crema de zahar ars cu lamaie imagine
Crema de zahar ars cu lamaie

Aroma de lamaie, textura fina si caramel delicios !

Închide