full screen background image

Cornulete cu rahat (de post)

Cornulete de post, rapide si delicioase !

Cornulete cu rahat (de post)

Timp preparare:

25 minute

Portii:

~500 gr

Ingrediente:

Aluat - 300 gr faina alba superioara, 250 gr margarina Unirea, 1/2 lingurita otet, 1 praf sare, 80 ml apa rece.Umplutura - 200 gr rahat de fructe.Decor -zahar pudra vanilat.

Instructiuni preparare

Rahatul de fructe se taie in bucati potrivite.

Faina (220 gr )se cerne intr-un vas , adaugam apa rece, otetul si sarea.

Amestecam,  framantam pana obtinem un aluat omogen.

Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 20 min.

Margarina se da pe razatoare  si se amesteca cu faina (50 gr)- se modeleaza sub forma unei foi patrate.

Restul de faina se foloseste la intinderea aluatului.

Aluatul   se intinde  intr-o foaie patrata – cca 1 cm grosime.

In mijlocul foii de aluat adaugam margarina . O  impaturim prin plierea marginilor aluatului.

Intindem aluatul  cu grija intr-o foaie dreptunghiulara si se pliaza.

Se introduce la rece pentru 10 min. Aceasta procedura se repeta de 4 ori si impaturita de fiecare data in patru.

Modul de preparare in imaginiaici .

Aluatul se intinde intr-o foaie de grosime potrivita , taiem fasii apoi le taiem pe jumatate.

Pe fiecare fasie de aluat asezam bucati de rahat.

cornulete-cu-rahat-de-post-1

Rulam strans si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

cornulete-cu-rahat-de-post-2

Se introduce tava in  cuptorul preincalzit la 180 C – pentru 15 minute.

cornulete-cu-rahat-de-post-3

Dupa coacere le pudram cu zahar farin vanilat.

cornulete-cu-rahat-de-post-5Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Cornulete cu rahat (de post)
(12 voturi)

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Galuste cu prune

Desert de vara cu aroma de prune si scortioara ! O bunatate dulce ...

Închide