full screen background image

Cornulete cu gem si nuca

Cornuletele cu gem si nuca sunt un dulce minunat, mai ales cand  esti in lipsa de idei.

Cornulete cu gem si nuca

Timp preparare:

120 min

Portii:

4

Ingrediente:

Aluat - 250 gr margarina, 200 gr zahar, 250 ml apa minerala, 700 gr faina, 1 praf de sare, 2 pliculete zahar vanilat, 1 pliculet praf de copt, 20 ml ulei pentru intins aluatulUmplutura -  250 gr gem de prune, 100 gr nuca macinata, 1 lingurita esenta rom, coaja rasa de la 1 lamaieDecor - zahar pudra vanilat


Instructiuni preparare

Preparare aluat

Intr-un vas se adauga margarina taiata cuburi si apoi se aseaza pe baie de abur.

cornulete cu gem si nuca

Cand margarina incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cca 3 min. Se adauga apa minerala, praful de copt praful de sare si zaharul vanilat.

cornulete cu gem si nuca

Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam si mixam.

cornulete cu gem si nuca

Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen.

cornulete cu gem si nuca

Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min.

cornulete cu gem si nuca

Preparare umplutura

Intr-un bol se amesteca gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie.

cornulete cu gem si nuca

Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de cca 1 cm si se taie sub forma de triunghi. Pe fiecare triunghi de aluat se adauga cate o lingurita de umplutura.

cornulete cu gem si nuca

Se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

cornulete cu gem si nuca

Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coc la 180 C, cca 20 – 25 min, pana devin aurii la baza.

cornulete cu gem si nuca

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

cornulete cu gem si nuca

Se servesc alaturi de o cafea aromata 🙂

Pofta Buna!

Salvează

Cornulete cu gem si nuca
(112 voturi)




13 thoughts on “Cornulete cu gem si nuca

  1. mihaela

    Buna seara, la ingrediente nu se specifica praful de copt, cat se pune in compozitie? Multumesc frumos

    Reply
  2. Mihaela

    Aceasta reteta, cred ca este cea mai buna de pina acum, deci ies niste cornulete care se topesc in gura, si dupa vreo doua zile sunt si mai bune! Multumesc foarte frumos pentru reteta si prezentare!

    Reply
  3. zota vasilica

    Cu margarina la cutie se pot face sau numai cu margarina la pachet…la cate grade se pun la cuptor…abia astept sa le fac

    Reply
  4. Iulia

    In loc de drojdie praf se poate pune drojdie proaspata si apa se poate inlocui cu lapte …ies foarte bine si fragede…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
coji mini ecler
Coji de Mini Ecler

Desi par greu de facut, cojile de mini ecler se pregatesc rapid si simplu.

Închide