full screen background image

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert foarte simplu de preparat. Poate sa reziste cineva in faţa unei tablete de ciocolata de casa?

Ciocolata de casa

Timp preparare:

60 min

Portii:

2

Ingrediente:

300 gr zahar100 ml apa100 gr unt250 gr lapte praf1 plic zahar vanilatstafideesenta rom


Instructiuni preparare

Laptele praf se cerne. Stafidele se pun in rom pentru 30 min.

Apa si zaharul se pun la fiert pentru fix 5 min, amestecand din cand in cand, la final vom obtine un sirop.

Dupa 3-4 min peste sirop se adauga untul si amestecam pana se topeste, dupa care adaugam vanilia si amestecam din nou.

Peste compozitia rezultata se adauga laptele praf si amestecam energic pana obtinem o compozitie omogena.

O tava de tarta (diametru – cca 20 cm) se tapeteaza cu folie alimentara sau se unge cu ulei. Se toarna compozitia obtinuta si se intinde intr-un strat uniform.

Se adauga stafidele pe toata suprafata iar cu o scobitoare se adancesc in ciocolata. Se presara nuca de cocos pe toata suprafata.

ciocolata de casa

Se lasa sa se intareasca cca 1 ora, apoi se portioneaza si se pastreaza la rece.

Sa aveti pofta!

Ciocolata de casa
(32 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
crema caramel
Crema caramel

O crema fina si aromata - perfecta pentru un desert reusit !

Închide