Churros

Ador retetele rapide de desert ! Churros -urile , niste gogosele sub forma de bastonase , crocante la exterior si pufoase la interior iar servite cu sos de ciocolata sunt absolut delicioase !
Ingrediente:

Aluat - 200 ml apa, 50 gr unt 65% grasime, 130 gr faina alba, 1 praf sare, ulei pentru prajit.

Decor - 100 gr zahar tos, 15 gr scortisoara.

Timp preparare

30 minute

4.9/5 - (87 votes)

Intr-o craticioara punem apa la fiert , dupa primul clocot adaugam untul taiat cubulete si amestecam.

Adaugam faina si amestecam bine pana se formeaza o compozitie omogena.

Compozitia formata se pune intr-un pos prevazut cu sprit ( varf stelat) si se pune la rece pentru 25 minute.

Uleiul se pune la incins intr-o  tigaie .

Turnam aluat din pos si taiem cu o foarfeca de bucatarie bastonase  de cca 15 cm (puteti sa le formati si de o dimensiune mai mare ) direct in uleiul incins. Eu am prajit maxim 4 bucati.

Aveti grija sa nu va ardeti, sa nu sara ulei. 
Prajim churros-urile pe ambele parti si scoatem pe un servet de hartie (pentru a  absorbi  excesul de grasime).
Amestecam  zaharul  cu  scortisoara si  rulam  churros-urile calde in acest amestec.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Sos de Ciocolata

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Churros”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *