Reteta Chec pufos cu visine
Spalam visinele, le curatam de codite, samburi si le punem intr-o sita ( 30 minute).
Cacaua se amesteca cu apa pana obtinem o compozitie uniforma.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet, ca la bezele.
Bezeaua trebuie sa fie ferma , astfel vom obtine un chec pufos si bine crescut.
Galbenusurile le mixam cu untul topit si racit, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam faina si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Compozitia se imparte pe jumatate, o parte se amesteca cu cacao iar a doua parte cu visinele scurse.
Intr-o tava de copt ,unsa si tapetata cu hartie , asezam in straturi alternative cele doua compozitii.
O parte compozitie cu visine , o parte compozitie cu cacao si schimbam pozitia.
Dupa ce am terminat de asezat compozitiile , introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem checul la foc mediu pentru maxim 30 minute.
Timpul de coacere difera in functie de cuptor, pentru reusita faceti testul cu scobitoarea.
Dupa coacere scoatem checul din tava si indepartam hartia de copt.
Il asezam pe un gratar de bucatarie iar cand s-a racit complet se poate felia.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
2 thoughts on “Chec pufos cu visine”
In loc de unt topit putem folosi ulei de floarea soarelui? Oare ii afecteaza ” pufosenia”? Multumesc
Puteti pune ulei, nu afecteaza pufosenia.