Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine si cacao, o reteta de chec delicios , aromat si fara praf de copt. Visinele acrisoare confera desertului o bunatate aparte, va invit sa testati reteta.
Ingrediente:

5 oua, 220 gr zahar, 250 gr faina, 15 gr cacao+3 linguri apa , 100 gr visine fara samburi, 1 praf sare, 10 gr zahar vanilat, 1 lingura coaja rasa de lamaie, 100 gr unt topit.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

1 chec ( tava diametru de 24 centrimetri si o inaltime de 9 cm).

4.7/5 - (162 votes)

Reteta Chec pufos cu visine

Spalam visinele, le curatam de codite, samburi si le punem intr-o sita ( 30 minute).

Cacaua se amesteca cu apa  pana obtinem o compozitie uniforma.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet, ca la bezele.

Bezeaua trebuie sa fie ferma , astfel vom obtine un chec pufos si bine  crescut.

Galbenusurile le mixam  cu untul topit si racit, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .

Adaugam  faina   si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Compozitia se imparte pe jumatate, o parte se amesteca cu cacao iar a doua parte cu visinele scurse.

Intr-o tava de copt ,unsa si tapetata cu hartie , asezam in straturi alternative cele doua compozitii.

O parte compozitie cu visine , o parte compozitie cu cacao si schimbam pozitia.

Dupa ce am terminat de asezat compozitiile , introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem checul la foc mediu pentru maxim 30 minute.

Timpul de coacere difera in functie de cuptor, pentru reusita faceti testul cu scobitoarea.

Dupa coacere scoatem checul din tava si indepartam hartia de copt.

Il asezam pe un gratar de bucatarie iar cand s-a  racit complet se poate felia.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Chec pufos cu visine”

  1. In loc de unt topit putem folosi ulei de floarea soarelui? Oare ii afecteaza ” pufosenia”? Multumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *