full screen background image

Chec pufos cu portocale

Chec pufos cu aroma intensa de portocale , cel mai bun desert in acest sezon ! Gustarea ideala pentru cei mici !

Chec pufos cu portocale

Timp preparare:

35 min

Portii:

1 buc ( dimensiune tava - lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm )

Ingrediente:

4 oua, 180 gr zahar, 180 gr faina, 4 linguri ulei , 1/2 plic praf de copt, 1 lingura cacao neagra + 2 linguri apa, 1/2 lingurita extract de vanilie, coaja confiata de la o portocala medie, 1 praf sare.Decor - zahar pudra vanilat.

Instructiuni preparare

Cacaua se amesteca cu apa  pana obtinem o compozitie uniforma.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam un minut cu vanilie si ulei.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .

Adaugam treptat faina + praful de copt + coaja de portocala confiata (taiata cubulete mici)  si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Din compozitia obtinuta se opreste un sfert , restul se aseaza intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Compozitia oprita (sfertul) se amesteca cu cacaua dizolvata si se aseaza deasupra compozitiei albe.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru maxim 18 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se racesca complet si  se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Se portioneaza in felii potrivite.

Pofta Buna!

Chec pufos cu portocale
(20 voturi)

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Buseuri cu nuci

Buseurile cu nuci sunt preferatele mele. Sunt extrem de gustoase si nelipsite de la mesele festive. Voua va plac preparatele...

Închide