full screen background image

Chec cu lamaie

Incercati neaparat reteta , este un chec pufos si aromat, yam, yam…

Chec cu lamaie

Timp preparare:

40 min

Portii:

1 kg

Ingrediente:

1 lamaie mare sau 2 lamai mai mici4 oua150 gr zahar1 plic praf de copt1 lingura ulei4 linguri apa rece200 gr faina


Instructiuni preparare

Lamaia se rade de coaja  si se stoarce de suc.

Ouale se separa – albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apa rece , coaja de lamaie si sarea.

Praful de copt se stinge in zeama de lamaie si  se adauga peste compozitia de galbenusuri, apoi mixam usor.

Adaugam albusurile  spuma si faina peste galbenusuri .

Amestecam usor cu o spatula , cu miscari de sus in jos.

chec cu lamaie 2

Compozitia formata se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Se coace tava in cuptorul incalzit la 180C , timp de 40-45 min.

Se scoate din cuptor doar dupa ce faceti testul scobitorii.

 

cahec cu lamaie1

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza. Se poate decora cu zahar pudra sau glazura.

Pofta Buna!

Chec cu lamaie
(16 voturi)




2 thoughts on “Chec cu lamaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
covrigi-dulci-13
Covrigi dulci

Covrigi dulci, nelipsiti in sezonul de iarna alaturi de o cana cu lapte si miere!

Închide