Chec cu lamaie

Incercati neaparat reteta , este un chec pufos si aromat, yam, yam...
Ingrediente:

1 lamaie mare sau 2 lamai mai mici

4 oua

150 gr zahar

1 plic praf de copt

1 lingura ulei

4 linguri apa rece

200 gr faina

Timp preparare

40 min

Nr. portii

1 buc

4.3/5 - (35 votes)

Lamaia se rade de coaja  si se stoarce de suc.

Ouale se separa – albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apa rece , coaja de lamaie si sarea.

Praful de copt se stinge in zeama de lamaie si  se adauga peste compozitia de galbenusuri, apoi mixam usor.

Adaugam albusurile  spuma si faina peste galbenusuri .

Amestecam usor cu o spatula , cu miscari de sus in jos.

chec cu lamaie 2

Compozitia formata se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Se coace tava in cuptorul incalzit la 180C , timp de 40-45 min.

 

 

Se scoate din cuptor doar dupa ce faceti testul scobitorii.

 

cahec cu lamaie1

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza. Se poate decora cu zahar pudra sau glazura.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Chec cu lamaie”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *