full screen background image

Budinca de cozonac

Transformati un cozonac vechi intr-o bunatate de desert ! Reteta este foarte simpla si extrem de gustoasa !

Budinca de cozonac

Timp preparare:

50 min

Portii:

5 portii - 1 forma lungime 18 cm/latime 10 cm, 1 forma lungime 15 cm/latime 11.2 cm/inaltime 5.5 cm

Ingrediente:

260 gr cozonac, 100 gr unt, 1 pliculet zahar vanilat, 25 gr stafide, 100 gr zahar, 300 ml lapte.Decor : sos caramel


Instructiuni preparare

Cozonacul se taie cubulete  ,  se pune in  formele unse cu unt apoi  adaugam si stafidele.

budinca de cozonac in imagini

Laptele , untul si zaharul se pun  intr-o cratita . Continutul se fierbe 1 min,adaugam zaharul vanilat si se lasa sa se racesca cca 10 min .

Compozitia se toarna peste cozonacul din  cele 2 forme.

budinca cozonac imagine

Se introduc formele in cuptorul  preincalzit la 160 C pentru 20 min.

budinca de cozonac foto

Budinca de cozonac se lasa sa se racesca complet in forme apoi se rastoarna pe platou si se portioneaza.

reteta budinca de cozonac

Se serveste cu sos de caramel (reteta aici).

Pofta Buna!

Budinca de cozonac
(103 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
arlechin
Prajitura Arlechin

Indragita de copii, dar si de adulţi, prajitura Arlechin, este o prajitura aromata si vesela.

Închide