full screen background image

Branzoaice moldovenesti

Branzoiace sau Poale-n brau – pufoase si aromate !

Branzoaice moldovenesti

Timp preparare:

1 ora

Portii:

12

Ingrediente:

Maia - 100 gr faina, 15 gr drojdie uscata, 60 ml lapte, 10 gr zahar.Aluat - 400 gr faina, 65 gr zahar, 140 ml lapte, 2 oua, 1 praf sare, 1 plic zahar vanilat.Umplutura - 300 gr branza dulce de vaci, 80 gr zahar, 40 gr stafide, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 15 gr gris, 1 ou, 1 plic zahar vanilat.Decor - 1 ou +zahar pudra vanilat.


Instructiuni preparare

Prepararea maielei

Laptele caldut se pune intr-un vas , adaugam drojdia , zaharul si  amestecam cu un tel pana se dizolva drojdia si zaharul.

Adaugam faina si  amestecam bine  .  Se acopera  vasul cu o folie alimentara si se pune la loc cald ~27-30C pana isi dubleaza volumul (dospirea 1).

Prepararea sodoului

Ouale  se mixeaza cu sare , zahar si vanilie. Se adauga treptat laptele caldut si amestecam bine.

Formarea aluatului

Amestecam cele doua compozitii (maia+sodou) pana la  omogenizare.

Adaugam treptat faina , amestecam apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la dospit  pentru 25 min (dospirea 2) .

Preparare umplutura

Branza dulce se amesteca cu zahar , gris , coaja rasa de lamaie, vanilie, stafide si ou.

Prelucrarea aluatului (blatul de lucru si merdeneaua – unse cu ulei )

Aluatul se intinde sub forma de foaie dreptunghiulara si se portioneaza in 12 bucati.

branzoaice modovenesti (1)

In mijlocul fiecarei bucati se aseaza  umplutura si acoperim capetele opuse ale aluatului, suprapuse doua cate doua- vezi foto.

branzoaice modovenesti (2)

 

branzoaice modovenesti (3)

branzoaice modovenesti (4)

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam din nou la crescut, cca 10 min.

branzoaice modovenesti (5)

 

branzoaice modovenesti (6)

Se ung cu ou (batut ) si se coc la 180-200C.

branzoaice modovenesti (7)

branzoaice modovenesti (9)

Se servesc calde . Pofta Buna!

Branzoaice moldovenesti
(8 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
pere-in-vin-cu-sos-caramel-5
Pere in vin cu sos caramel

Un desert aromat , motiv pentru o cina in doi ! Parfumate si delicioase !

Închide