full screen background image

Amandine

Vedeta incontestabila din cofetariile de acum 30 de ani din Romania, in prezent amandina este uitata de cei mai tineri. Insa pentru cei nostalgici, amandina este o prajitura care readuce in prim plan aminitirile frumoase ale tineretii.

Amandine

Timp preparare:

2 ore si 40 min

Portii:

20

Ingrediente:

Blat - 6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 9 linguri faina alba - superioara, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao neagra.Crema - 1 ou, 5 linguri zahar, 100 ml lapte, 2 linguri cacaco neagra, 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingura esenta rom, 300 gr unt.Sirop - 1 portie sirop pentru torturi.Decor - 150 gr ciocolata neagra + 1 lingurita ulei.


Instructiuni preparare

Reteta de Sirop – click aici

Preparare Blat

Albusurile se bat spuma cu zaharul  pana obtinem o spuma tare.

Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.

Galbenusurile mixate se amesteca usor  cu  albusurile batute si  faina amestecata cu praful de copt +cacao .

Se amesteca usor pana la incorporare.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (30×20) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.

Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in doua foi.

Preparare Crema

Intr-un vas se mixeaza  oul cu zaharul, laptele si  cacaua.

Compozitia se pune pe foc amestecand periodic. Dupa primul clocot se amesteca continuu.

Cand incepe sa isi schimbe consistenta (sa se ingroase ) se ia de pe foc si se pune la racit.

Cand este usor calduta se adauga untul, esentele  (vanilie si rom).

Se mai lasa 5 min apoi se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare

Intr-o tava se aseaza prima foaie de blat (baza) si se insiropeaza.

Se adauga crema (3/4) si se intinde intr-un strat uniform.

Se aseaza a doua foaie de blat , se insiropeaza si se preseaza usor.

Prajitura se introduce la rece pentru minim 1 ora.

Finisare

Se indeparteaza marginile prajiturii apoi adaugam un strat fin de crema.

blat amandina

Se introduce la rece pentru 15 min apoi se portioneaza .

prajitura amandina in imagini

Ciocolata se pune la topit intr-un vas pe baie de abur si  se amesteca bine cu ulei.

Fiecare  prajitura se glazureaza cu ciocolata topita ,  se pun intr-o tava si se introduc la rece pana se intareste ciocolata.

glazura pentru amandina

Amandinele se pun pe hartii speciale apoi  le decoram cu o avelina  din crema.

amandine (2)Le pastram la rece pana in momentul servirii.

amandine (3)Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Amandine
(120 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
piscoturi-de-casa
Piscoturi de casa

Piscoturi de casa - pufoase , rapide si apetisante ! Ideale pentru obtinerea unui Tiramisu delicios!

Închide